Kotihoidon asiakas ja hoitaja nauravat pöydän ääressä

Ikäihmisten hoivapalvelut Rauman seudulla – Seuraa, apua ja kotihoitoa omaan kotiin

SunHoiva tarjoaa yksilöllisiä hoivapalveluita ikäihmisille heidän omassa kodissaan ja ympäristössään. Tuomme iloa ja lämpöä jokaiseen kohtaamiseen sekä tarjoamme ammattitaitoista hoivaa ja kotihoitoa tukemaan asiakkaidemme arjen sujuvuutta.

Ikäihminen ja hoitaja ulkoilevat aurinkoisessa säässä

Asiakaslähtöistä hoivaa ja kotihoitoa, aurinkoista seuraa ja läsnäoloa 

Keskitymme ikääntyneen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ymmärtämiseen, jotta voimme tukea hänen selviytymistään kotona arjen eri tilanteissa. Tuttu ja kiireetön hoitotiimimme kuuntelee ja vastaa asiakkaamme toiveisiin herkästi.

Vaikka kotipalvelumme on suunnitelmallista, kykenemme tarjoamaan joustavaa tukea muuttuviin ja äkillisiinkin tilanteisiin. Tarjoamme myös lyhytkestoista apua ja hoitoa esimerkiksi seniorin sairaalasta kotiutumisen jälkeen tai hänen omaisensa tai omaishoitajansa loman ajaksi.

Työntekijämme ovat osaavia, perehtyneitä ja luotettavia sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia ja SunHoivan valmentamia SunSeuralaisia. 

Palvelualueemme Rauman seudulla

Satakunnassa palvelumme kattavat Rauman lisäksi lähikunnat: Eurajoki ja Lappi. 

Ota yhteyttä ›

Kolme ydinpalveluamme

Ydinpalvelujamme ovat SunSeura, SunApu ja SunHoito, joista koostamme jokaiselle asiakkaallemme hänen tarpeidensa mukaisen yksilöllisen palvelusuunnitelman.

SunSeura

SunSeuralaisesta saat iloista seuraa ja asiointiapua ulkoiluun tai harrastuksiin, saattamiseen, kauppa-asiointiin ja -tilauksiin, lautapeleihin, musiikin kuunteluun, muisteluun ja kahvitteluun.

Seuralainen on tuttu kaveri, ystävä ja olkapää, jonka kanssa ikääntynyt voi viettää kiireetöntä aikaa joko kodissa tai sen ulkopuolella. Ystäväpalvelumme soveltuu kaiken kuntoisille ja ikäisille senioreille ja sen tavoitteena on tukea henkistä ja fyysistä vireyttä ja edistää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

 

Palveluesimerkki SunSeura

Seuralaisen ja seniorin yhteinen iltapäiväretki Rauman torille asiakkaan omakustanteisella kyydillä. Palvelun hinta 37 euroa tunti ja kesto 2 tuntia, kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen 29,60 euroa (matkustus- ja kahvilakulut eivät sisälly hintaan).

SunApu

SunApulainen tuo apua ikääntyneen päivittäisiin askareisiin ja toimintakyvyn ylläpitämiseen, kuten henkilökohtaiseen hygieniaan, suihkutukseen ja selän pesuun, ruuanlaittoon, vaatehuoltoon ja siivoukseen. 

SunApu on monipuolista kotiapua ja soveltuu ikäihmiselle, joka kaipaa tukea kotona pärjäämiseen. Kotipalvelumme tavoitteena on, että ikääntynyt pystyy asumaan kotonaan mahdollisimman pitkään, turvallista ja täysipainoista arkea eläen.

 

Palveluesimerkki SunApu

Hoitaja auttaa ikäihmisen suihkuun ja avustaa riisumisessa ja pukemisessa sekä tekee rentouttavan jalkahoidon. Palvelun hinta 43 euroa tuntia ja kesto 2 tuntia, kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen 34,40 euroa.

SunHoito

SunHoitajalta saat kotihoitoa, kuten verenpaineen- ja verensokerin mittaamista, haavahoitoa, lääkkeiden jakamista, hoitosalvojen levittämistä, tukisidosten laittamista ja terveydentilan seurantaa.

SunHoito on kotihoitoa suunnattuna ikäihmiselle, joka tarvitsee säännöllistä tai satunnaista sairaanhoidollista apua. 
Ikääntyneen ei tarvitse siirtyä pienten hoitotoimenpiteiden vuoksi, vaan tarvittaessa me saavumme hänen luokseen. Kotihoito on kiireetöntä ja joustavaa, ja sen tavoitteena on, että seniori voisi asua kotonaan mahdollisimman pitkään.


Palveluesimerkki SunHoito

Hoitaja mittaa ikäihmiseltä verensokerin ja verenpaineen. Teemme pienen yhteisen verryttelytuokion ja samalla hoitaja havainnoi ja haastattelee asiakasta koskien hänen vointiaan. Hoitaja jakaa viikon lääkkeet dosettiin ja vie lopuksi roskat.

Palvelun hinta 45 euroa tunti ja kesto 1 tunti, kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen 18 euroa. Muistathan myös palvelusetelin!

Hoitaja auttaa ikäihmistä kuntoilemaan

Mitä SunHoivan hoivapalvelu maksaa? 

Teemme yhdessä asiakkaan kanssa aina kirjallisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Palvelumme hinta vaihtelee sovitun palvelun sisällön mukaan 37-50 euroa/tunti ennen kotitalousvähennystä. 

Kotitalousvähennys ja eläkkeensaajan hoitotuki

Huomioithan että voit hyödyntää verotuksessasi kotitalousvähennystä -60% työmme osuudesta. Kotitalousvähennys huomioiden palvelumme tuntihinnaksi jää 14.80-30 euroa vuotuisen 100 euron omavastuun jälkeen.

Neuvomme tarvittaessa kotitalousvähennyksen ja eläkkeensaajan hoitotuen hakemisessa. Halutessasi teemme myös vertailun, onko sinulle edullisempaa hankkia kotihoidon palvelua itsemaksavana yksityisasiakkaana vai hyvinvointialueen järjestämänä julkisen terveydenhuollon palveluna. 

Säännöllisen ja tilapäisen kotihoidon sekä henkilökohtaisen avun palveluseteli

Satakunnan alueella saatat olla oikeutettu myös hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen myöntämään Säännöllisen ja tilapäisen kotihoidon sekä henkilökohtaisen avun palveluseteliin, jolla voit maksaa palveluitamme. Saat lisätietoa palvelusetelistä Satakunnan hyvinvointialueen asiakasohjaajaltasi.

 

Kysy kotipalveluistamme lisää

Kutsu hoitajamme maksuttomalle kotikäynnille kartoittamaan palvelutarpeitasi niin saat yksilöidyn palvelusuunnitelman ja tarjouksen. Voit myös varata ajan ja tulla tapaamaan meitä toimistollemme, osoite Sinkokatu 11, Rauma. 

Keskustellaan ja paneudutaan yhdessä minkälaista apua ja huolenpitoa omaan tai läheisesi kotiin tarvitaan - kokemuksemme ja ammattitaitomme on käytettävissäsi! Palvelutarpeiden kartoitustapaaminen on maksuton eikä sido sinua tilaamaan palveluitamme.


Ota meihin yhteyttä ja varaa tapaaminen hoitajaltamme numerosta 050 302 3313 tai jätä yhteydenottopyyntö info@sunhoiva.fi


Tutustu omavalvontasuunnitelmaamme.

Hyödyllisiä linkkejä ikäihmisten palveluihin liittyen

KELA: Eläkettä saavan hoitotuki

Verohallinto: Kotitalousvähennys hoiva- ja hoitotyöstä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL: Tietoa ikääntymisestä

Ikäinstituutti: Tietoa ikäihmisten hyvinvoinnin tueksi

Satakunnan hyvinvointialue: Tietoa ikääntyneiden palveluista

Satakunnan hyvinvointialue: Tietoa palvelusetelistä

Rauman seudun omaishoitajat: Lisätietoa ja vertaistukea omaishoidosta.

terveyskyla.fi: HUS:n ylläpitämä sivusto, terveysneuvontaa ikääntyville

--

SunHoiva toimii kestävällä arvopohjalla ja on vastuullinen sekä monipuolinen sosiaalipalvelujen ja henkilöstövuokrauksen osaaja.

Miten voisimme parhaiten auttaa Sinua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Soita