Niina Uimosesta SunUran Hoiva Oy:n toimitusjohtaja – aloittaa tehtävässään 1.1.2024

SunUran Hoiva Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen Niina Uimosen.

Tiedote 5.12.2023

SunUran Hoiva Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen Niina Uimosen (39). Niina siirtyy tehtävään SunUran Hoiva Oy:n liiketoimintajohtajan tehtävästä, jossa hän on työskennellyt yrityksen perustamisesta lähtien. Nykyinen toimitusjohtaja Maarit Hirvonen jatkaa edelleen SunUran Hoiva Oy:n hallituksen jäsenenä.

”Halusimme toimitusjohtajan, joka osaamisensa lisäksi sopii arvoiltaan ja persoonaltaan luotsaamaan SunHoivan seuraavia kasvuaskelia. Niinalla on vahva hoitoalan tuntemus ja näyttöä yrityksemme operatiivisen johtamisen, kulttuurin ja toimintatapojen ihmislähtöisestä kehittämisestä, joten Niina oli meille luonteva valinta” kertovat Maarit Hirvonen ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Riikka Helander.

Liiketoimintajohtajana Niina on vastannut SunHoivan henkilöstövuokrausprosessin kehittämisestä yhteistyössä asiakkaiden kanssa, yrityksen henkilöstöjohtamisesta ja kotiin vietävien palvelujen käynnistämisestä. Koulutukseltaan Niina on sairaanhoitaja (YAMK) suuntautumisalanaan sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen. Hänellä on 16 vuoden työkokemus hoitoalalta erikoissairaanhoidon yksiköissä. Niina on työskennellyt sairaanhoitajana HUS Hyvinkään sairaalan yhteispäivystyksessä vastuualueenaan suuronnettomuustoiminta ja työtehtävinään laaja-alainen erikoisalojen osaaminen hoitotyössä sekä hoidon tarpeen arviointi. Hän on työskennellyt myös Kanta-Hämeen keskussairaalan sisätautien osastolla.

Tausta päivystystyössä on vahvistanut Niinan näkemystä ikäihmisten kotona pärjäämisen tukemisen välttämättömyydestä, jotta sekä potilaita että terveydenhoitoa kuormittavia hoitokierteitä voidaan vähentää. Hän kertoo SunHoivan vastaavan osaltaan näihin tarpeisiin tarjoamalla ammattitaitoista henkilökuntaa eri palveluntuottajille sekä kotiin vietävää hoivapalvelua suoraan yksityisille asiakkaille. Niina näkee, että sote-alan henkilöstövuokraus auttaa turvaamaan halutut ja lakisääteiset palvelut kun esimerkiksi vakituisen työntekijän työnteko äkillisesti estyy. Niina myös luottaa, että yksityiset ihmiset oppivat ostamaan hoivapalveluita suoraan yksityisiltä palveluntuottajilta, kun tietoisuus erilaisista tuista ja vähennyksistä lisääntyy ja todellisten kustannusten vertailua osataan tehdä yksityisen ja hyvinvointialueen palvelutuotannon kesken.

”Tunnen SunHoivan ja sen vahvuudet hyvin: Yrityksellä on erinomainen maine, työntekijämme ovat motivoituneita ja ammattitaitoisia, yksityisenä toimijana pystymme palautteen ja kokemuksemme pohjalta muokkaamaan toimintaamme ketterästi ja tekemään asioita paremmin. Minua motivoi laadukas hoitotyö sekä työnteon mahdollistaminen joustavasti, työntekijälähtöisyys on kirjoitettu sisälle arvoihimme. Lähtökohta toiminnan jatkamiselle ja sen kehittämiselle on valoisa ja iloitsen, että olen saanut luottamuksen johtaa SunHoivaa” Niina summaa.

Lisätietoja antavat 

Maarit Hirvonen 050 562 3403, maarit.hirvonen@sunhoiva.fi
Niina Uimonen 050 325 0127, niina.uimonen@sunhoiva.fi

Miten voisimme parhaiten auttaa Sinua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Soita